OPTIONER OCH TERMINER FÖR INSTITUTIONER


Intensivkurser för institutionella investerare

Nasdaq erbjuder under 2020 professionella aktörer inspirerande och kostnadssubventionerade derivatutbildningar. Kurserna täcker det mesta från grunder till en mer avancerad inriktning; det går även att skräddarsy kurser efter önskemål och utbildningsnivå. Målet är att förmedla teori och praktisk kunskap så att deltagarna får en god förståelse för derivat och själva kan agera och etablera strategier i olika marknadssituationer, liksom att justera exponering och risknivåer med hjälp av derivat.

Optioner och terminer ger investerare många möjligheter då det finns strategier för alla olika marknadslägen. De är också effektiva instrument för att försäkra innehav och för att kunna reglera risknivåer. Att kunna behärska dessa flexibla och användbara verktyg borde vara en självklarhet för alla investerare och därför anordnar Nasdaq olika varianter av derivatutbildningar.

Kursledare

Kursledare är Carl Björkegren med bred erfarenhet från derivatmarknaden. Carl har bl.a. arbetat som institutionsmäklare, trader och fondförvaltare.   

Grundkunskaper

Denna introduktions- och grundkurs ger deltagaren en god inblick i vilka olika möjligheter som uppstår med hjälp av derivat.

Kursen inleds med teori och en genomgång av grundpositionerna för att sedan övergå till hur olika strategier kan användas.

  • Kurslängd: ca 2 tim 
  • Tid och plats: enligt överenskommelse
  • Passar för: Förvaltare och handlare samt för personer inom risk, compliance och back office

Mer info - Grundkunskaper »

FORTSÄTTNINGSKURS

Denna fortsättningskurs går in på lite mer avancerade strategier baserade på riktning (Delta), volatilitet (Vega) och tid (Theta).

Kursen ger en djupare inblick i derivatkontraktens dynamik för att möjliggöra en optimal hantering i marknadens olika rörelsemoment.

  • Kurslängd: ca 2 tim
  • Tid och plats: Enligt överenskommelse
  • Passar för: Förvaltare och handlare samt för personer inom risk, compliance och back office

Mer info - Avancerad Handel »

SKRÄDDARSYDDA KURSER

Nasdaq erbjuder institutioner skräddarsydda options- och terminsutbildningar, där innehållet baseras på kursdeltagarnas önskemål. Upplägg och innehåll fastställs gemensamt för att tillvarata behov och önskemål på bästa sätt. Utbildningen är subventionerad och kan genomföras på plats i egna lokaler eller hos Nasdaq i Frihamnen, Stockholm.

  • Tid och plats: enligt önskemål

Mer info - Skräddarskydda kurser »

NASDAQ TALKS med Nicklas Granath, Fondförvaltare

I denna video berättar Nicklas Granath, fondförvaltare på Norron, om hur de använder optioner och terminer inom sin förvaltning.

Johan Tjeder, Atlant Fonder

Nasdaq Talks med Johan Tjeder, derivatanalytiker och förvaltare, Atlant Fonder