Optionsutbildning

Lär dig om optioner

I dessa korta filmer får du lära dig grunderna i optioner tillsammans med Tomas Bernholm från Nasdaq Stockholm och Carl Björkegren från Enspiri Financial Training.

 

Varför aktieoptioner   Optioner för nybörjare    
     
Fortsättningskurs optioner   Veckooptioner    
     

Tre intensivkurser i options- och terminshandel

Proffs – eller nybörjare? Förvaltare, mäklare eller privatinvesterare? Eller är du bara nyfiken på att lära dig mer om derivat och om möjligheterna till överavkastning och riskhantering i aktiemarknaden? Anmäl dig då till våra inspirerande och givande intensivkurser i options- och terminshandel!

Kursledare är Carl Björkegren från Enspiri Financial Training. Carl Björkegren har lång erfarenhet från derivatmarknaden och har bl.a. arbetat som trader, institutionsmäklare, rådgivare och hedgefondförvaltare.


1. Introduktion - Nya möjligheter med optioner och terminer

Du får en inblick i derivat som komplement till ditt aktiesparande. Du lär dig hur kontrakten är uppbyggda och hur du kan skydda en aktieportfölj. Du lär dig också hur du kan tjäna pengar på att börsen går ned eller står helt stilla och varför det ibland kan vara bättre att handla en aktieoption än en aktie. Vi går även genom olika riskmoment i marknaden. Ta chansen att inspireras till helt nya möjligheter!

Datum: Tid meddelas senare
Tid: 18.00 – 20.30.
Vi bjuder på kaffe/te och smörgås från 17.30.


2. Effektiva optionsstrategier för optimal avkastning

Hur bygger man optimala strategier med optioner kring sina aktieinnehav och vad är en syntetisk position? Lyssna till de fortsatta möjligheterna med optionshandel där vi får inspiration till att fullända portföljen med sinnrika optionsstrategier med en god riskkontroll. Hur ”reparerar” man sargade aktieinnehav som gått åt fel håll och vad är mernyttan i enkel optionsvärdering? Berikande kunskaper alla investerare bör känna till.

Datum: Tid meddelas senare
Tid: 18.00 – 20.30.
Vi bjuder på kaffe/te och smörgås från 17.30.


3. Avancerad optionshandel

En kurs för dig som dagligen är aktiv med aktie- och derivathandel och som nu vill lära dig professionell risk management och avancerad derivattrading. Vi går bland annat igenom optionens nyckeltal, strategier kring volatilitet, syntetiska positioner och avancerad riskhantering. Vi simulerar olika scenarion i marknaden och lär oss hur en komplex derivatbok förändras och ska hanteras för optimalt utfall.

Datum: Tid meddelas senare
Tid: 18.00 – 20.30.
Vi bjuder på kaffe/te och smörgås från 17.30.


I huvudet på en market maker

Välkommen till ett seminarium där du får lära dig mer om optionsmarknaden, främst sett ur en market makers perspektiv.

Seminariet tar bl.a. upp: market making, volatilitet, "grekerna", mikrostruktur i den nordiska aktiederivatmarknaden idag samt olika "case" och exempel.

Detta seminarium är att betrakta som mer avancerat och man bör ha gått utbildningarna steg 1, 2 och gärna 3 eller motsvarande innan, för att kunna tillgodogöra sig innehållet på bästa sätt. Alla är dock välkomna att delta. 

Föreläsare är Jim Lindgren, från Nasdaq i Stockholm. 

Datum: Tid meddelas senare
Tid: 18.00 – 20.30.
Vi bjuder på kaffe/te och smörgås från 17.30.


Plats: Nasdaq, Tullvaktsvägen 15, Frihamnen, Stockholm
Pris: Kurserna är avgiftsfria

Anmälan

Anmäl dig till våra kurser genom att registrera dig på vår utbildningsportal Nasdaq Academy. Om du redan registrerat dig eller om du vill ändra din anmälan klicka här för att logga in.

Anmälan stänger två dagar före kursstart. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.

Varmt välkommen!

Vill du förbereda dig inför kursstarten, läs gärna vår broschyr "Tio frågor och svar om options- och terminshandel".
Ladda ner gratis »